Ga naar inhoud

Help! Mijn jonge voedster is opeens begonnen met sproeien.


ZisaFloki

Aanbevolen berichten

Lieve allemaal,

Ik heb sinds een paar maanden 2 heerlijke konijntjes in huis die niets liever doen dan knuffelen en spelen. Het zijn een gecastreerde man en zijn zusje. Ze zijn hun hele leven al samen geweest en hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Tot vorige week, mijn voedster begon op haar broertje te rijden en de stoeipartijen om wie boven aan in rang komt, werden steeds feller. Ik heb het aangezien en heb ze alleen even uit elkaar gehaald toen ik zag dat mijn arme vent doodmoe een rustig plekje zocht om te slapen. Daarna is de ellende begonnen. Toen ik ze daarna weer samen deed begon mijn voedster ALLES inclusief mij en haar broetje te besproeien, ontzettend vies! Ik ben naar de dierenarts geweest om zeker te zijn dat het geen blaasprobleem is. De dierenarts heeft me geadviseerd ze een week te scheiden (zit alleen een hek in de ren nu waardoor ze elkaar wel blijven zien etc) en het daarna weer te proberen. Vanmorgen zat alles in de kooi en in de ren onder de urine en mijn lieve dame zat in het midden van de chaos me aan te staren alsof ze wist wat ze had gedaan.

Ik zit met mn handen in m'n haar! Ze zijn pas 4,5 maand dus nog te jong om de voedster te laten castreren. Elke tip is welkom, ik ben ten einde raad!

Veel liefs,

Alice

Floki & Zisa

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ze in aparte ruimtes houden, zodat ze elkaar niet meer kunnen zien en ruiken. Als je ze alleen scheidt met een hekje zorgt dat vaak alleen maar voor een hoop frustratie bij de voedster en heb je kans dat het mis gaat als je het hekje weer weg haalt. Je kunt kijken of ze na een weekje weer een beetje tot rust is gekomen en ze opnieuw proberen te koppelen. Als ze dan nog zo blijft sproeien en rijden zou ik wachten tot ze gecastreerd is. 


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@sanne1993: dank je wel voor de tip! Ze liggen nu rustig naast elkaar tegen elkaar aan met het hekje er tussen te slapen. Mocht het met de volgende keer samen niet goed gaan, ga ik het proberen! @Zeeuwsnijntje: ja, geen gekke vraag. Heb het gister ook nog maar eens extra laten controleren toen ik bij de dierenarts was, het is 100% zeker een vrouwtje.

Is er naast castratie iets dat ik nu kan doen tegen het sproeien?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .