Ga naar inhoud

Vechten na ontsnapping


CuteRabbit123

Aanbevolen berichten

Hallo

Eén van onze konijntjes was vorige week ontsnapt. Het heeft ons vijf dagen geduurd voor we hem konden vangen, hij heeft in die tijd wel eten en drinken gehad want dat hadden we neergezet. Het probleem is nu dat wanneer we de konijnen samen zetten, ze beginnen met vechten. Zou het helpen om ze opnieuw te koppelen op neutraal terrein?

Groetjes

Ps; Het ontsnap-probleem is opgelost, de ren is nu helemaal overdekt. Hij klom er nl gewoon uit.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig dat jullie hem terug hebben en de ren overdekt is nu!

Het zou kunnen helpen ze inderdaad weer op neutraal terrein te zetten maar alsnog zal de 'nieuwe' het misschien even zwaar hebben. Zorg voor voldoende ruimte en schuilmogelijkheden.

Begin vroeg op de dag, blijf erbij, haal vechtende konijnen uit elkaar om te voorkomen dat er gewonden vallen en als het maar door blijft gaan en het gaat niet over in gewoon jagen in de loop van de dag (dan zou ik ze snachts niet alleen laten) zou je ook nog kunnen proberen (maar dat zou ik pas als laatste redmiddel kiezen) om het ontsnapte konijn te huisvesten in de ren maar dan met gaas ertussen en te kijken of het dan rustiger wordt.

Ik weet niet hoeveel konijnen je hebt maar je zou als dat weer niet werkt ook het konijn waar het beste mee klikte opnieuw aan het ontsnapte konijn kunnen koppelen en als je er bijvoorbeeld 4 hebt ze daarna zo 2 aan 2 weer kunnen proberen te koppelen.

Nog wel wat mogelijkheden dus die je hebt maar neutraal terrein kan veel doen in zo'n geval dus ik zou zeggen begin daar eens mee. Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daartsraks heb ik ze opnieuw proberen te koppelen; eerst nog wat vechten maar dat ging snel over in jagen/rijden. Nu zitten ze nadat ik het hok en de ren goed had schoongemaakt, terug in de ren.

Nu negeren ze elkaar eigenlijk zo'n beetje, totdat Lucky(het mannetje dat ontsnapt was) terug begint met jagen. Dit stopt na ongeveer een halve minuut, het vrouwtje trilt dan helemaal.

Zou dit ook gewoon door de warmte kunnen komen?

Ik heb trouwens maar twee konijnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal een combinatie van de warmte en de stress zijn. Ik vind het niet heel handig om dat met dit weer te gaan doen maar goed daar is het nu te laat voor. Ik zei nog begin vroeg op de dag...Konijnen kunnen al slecht tegen warmte en dan nog even een koppeling ertegenaan gooien met vechten en al ook. Dat is niet niks. Let goed op dat ze geen hitteslag krijgen, dan zie je ze weg zakken.

Hopelijk houden ze zich rustig genoeg maar als het mannetje weer gaat jagen zou ik ze binnen zetten. Twee vliegen in 1 klap: neutrale ruimte en koelte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .