Ga naar inhoud

Gedragsverandering zonder vrouwjte


Shivaya

Aanbevolen berichten

Ik ben toch een beetje in de war en ik vroeg me af wat jullie er over te zeggen hadden. Wat ik merk is dat Loki's gedrag telkens als hij weer alleen is enorm omslaat. Het contrast Loki met Gaia en Loki zonder Gaia was nog niet zó groot. Met Pallas merk ik gewoon dat hij van een konijn dat een beetje bang voor me was (door de oogdruppels) en niet zo heel snel zijn hok uit kwam en liever lekker tegen Pallas aan lag,verandert is in een konijn dat nu al de hele tijd rondhuppelt buiten zijn hok. Hij is al meerdere keren de bank op en af gesprongen, komt heel fanatiek op mij af, geeft me telkens likjes en komt bij me liggen voor aandacht of gewoon om me te onderzoeken. Hij heeft ineens weer interesse in zijn puzzel en begint zelfs weer wat ondeugende trekjes te vertonen, zo stak hij zijn kop in het voerbakje en liep hij met het bakje in zijn bekje te sjouwen om het vervolgens weg te gooien. Nu ik er over nadenk was hij ook behoorlijk ondeugend toen hij nog met Gaia was. Hij gaat er vandoor rennen met de blokken van de puzzel om daarna weer heel hard door de tunnel te rennen voor het volgende blok. Enzovoort. Ik zie gewoon een veel vrolijker konijn en een veel aanhankelijker konijn. 


 


Nu heb ik dit altijd ingevuld als : hij mist een vrouwtje, hij is eenzaam dus hij zoekt mij op. Maar ik vind het contrast zo groot dat ik me afvraag: denk ik niet verkeerd? Is het puur tevredenheid dat hij in zijn hok blijft als hij een vrouwtje heeft of zoek ik bijvoorbeeld een te pittig maatje voor hem uit? 


 


Ik had het idee dat zowel Pallas als Gaia een perfecte match voor hem waren, Gaia daagde hem uit om toch verder op onderzoek uit te gaan en hoewel hij het in het begin spannend vond durfde hij toch wel wat verder te gaan aan Gaia's zij. Pallas bleef meer bij Loki in de buurt en nouja ze lagen gewoon heerlijk tegen elkaar aan en aten heel graag samen hooi. 


 


Dus ik was wel benieuwd wat jullie dachten. In augustus wil ik weer gaan kijken voor een voedster en mijn vriend en ik hebben allebei voorkeur voor een wat meer pittig konijn. (Ook omdat ik vind dat we wel een super vrolijk brutaal konijn kunnen nemen, maar nouja die krijgt toch wel een huisje..de bange konijnen zijn voor ons gewoon geen optie omdat we ze in de woonkamer hebben en ze wel het hok uit moeten durven.). Als het zo blijft gaan zoals het nu gaat dan laat ik Loki gewoon binnen maar als hij zich zo terugtrekt als toen met Pallas, dan ben ik toch serieus aan het overwegen om toch een buitenhok te gaan maken, hoe gezellig ik de konijnen binnen ook vind.


 


Edit: Ik was zo druk bezig met de tekst dat ik de typfout in de titel helemaal over het hoofd gezien had..Excuus:)


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje ik had helemaal gemist dat Pallas was overleden, sterkte met het verlies.


Wat ben je ook een enorme pechvogel wat de dames betreft bah.. en je doet nog wel zo ontzettend je best!


 


Wat je aangeeft dat is vrij normaal dat ze in ieder geval aandacht bij jou komen zoeken, ze missen een maatje dus zoeken ze het dan bij mensen, maar die zijn er niet 24/7. Vaak gaan ze dan ook uit verveling andere dingen doen zoals wat je zegt ondeugender worden. Ze hebben namelijk hun maatje dan niet meer, al denk ik doordat Pallas wat banger was dat hij meer met haar mee ging en Gaia wat minder bang dat hij haar weer uit die schulp heeft getrokken op dat gebied, omdat hij met Gaia wel vrijer was. Ik denk dat een pittige dame best kan, maar ik zou wel dan kijken tussen de dames die ook op mensen gericht zijn, dan komen ze automatisch al meer los vaak. 


 


Ik denk dat beide overigens wel een goede match met hem waren, maar andere behoeftes en doen. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie Aniek, ik baal er ook enorm van. En wat je zegt klopt helemaal, beide vulden hem op een andere manier aan. Pallas was bijvoorbeeld heel knuffelig met Loki terwijl Gaia soms wat afstandelijk tegen hem was. We willen nog even kijken wat we gaan doen met de vakantie want ik wil het liefst wel thuis zijn als hij gekoppeld wordt en zodra die plannen gemaakt zijn, nemen we wel weer contact op om hem te laten koppelen. Als je nog durft om een voedster bij mij te plaatsen iig :P


 


En ik denk dat de extreme gedragsverandering ook iets van de eerste dagen was, nu is het iets langer geleden en hoewel hij nog steeds ondeugend is..Is hij al wel weer wat meer zoals hij was, hij ligt weer wat vaker languit te slapen in zijn hok en probeert mij niet 24/7 te hypnotiseren. Dus dat stelt me wel gerust, dat zijn aanhankelijke gedrag waarschijnlijk meer door het plotselinge gemis kwam (wat begrijpelijk is). 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Snap zeker dat je thuis wil zijn met de koppeling, altijd spannend toch :)


En joh het is gewoon dikke pech wat je hebt gehad, maar driemaal is scheepsrecht toch? Nu vind ik dat je heel lang mag genieten straks van een stel hoor, dat is je wel gegund. Dit verwacht je gewoon niet, sommige dingen zijn zo lastig :(


 


Gelukkig begint die mallerd dus weer een beetje de oude te worden, tjah sommige veranderingen kunnen raar gedrag geven voor ons onverklaarbaar. Fijn dat hij in ieder geval relaxt kan zijn en lekker eet :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop het dat het nu goed blijft, ook voor Loki..elke keer weer opnieuw koppelen is gewoon niet fijn voor hem en ik gun het hem gewoon om oud te worden met het vrouwtje van zijn dromen.


 


Heb nu wel een lijstje van dingen waar ik op moet letten bij Loki's toekomstige partner haha. Ik denk dat het een wens van Loki is om een keer lekker gepoetst te worden door zijn vrouwtje, dus die wens komt er ook op. Tot nu toe is hij steeds de zorgzame geweest maar volgens mij wil hij heel graag ook eens verzorgd worden. Hij doet heel stoer maar hij is echt een softie:).  Ik stuur je binnenkort wel een mailtje, zodra we weten wanneer we ongeveer willen gaan koppelen. Wil sowieso woensdag eerst even naar de dierenarts met Loki, kijken of zijn oogontsteking goed verholpen is (was heel licht, niks bijzonders maar het zat me gewoon niet zo lekker dus ik wil toch dat er nog even naar gekeken wordt). Als hij helemaal gezond is dan gaan we kijken wanneer we gaan koppelen. 


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Twee gecastreerde mannen kan goed gaan, maar is geen combinatie die ik zou aanraden als je nog niet veel ervaring hebt met konijnen en nooit eerder hebt gekoppeld. Dan zou ik inderdaad gewoon voor de makkelijkste optie gaan en dat is gecastreerde ram met voedster


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .