Ga naar inhoud

Superaanhankelijk voedstertje bang en op zichzelf na sterilisatie


Karin Broeren

Aanbevolen berichten

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Sinds een paar weken heb ik een heel lief vrouwtjeskonijn dat heel aanhankelijk was. Ze sprong altijd lekker bij me op de bank en kon dan gerust een uur blijven liggen om geaaid te worden. Ook huppelde ze lekker door het huis en ik kon haar makkelijk oppakken omdat ze vaak naar me toekwam en bv rondjes rond m'n benen liep. Twee weken terug hebben we haar laten steriliseren. Ze was niet zindelijk namelijk en we vonden het gewoon beter ivm baarmoederkanker etc. Maar nu is ze best wel bang geworden, heel erg op zichzelf, komt ze nooit meer naast me op de bank zitten en raakt ze helemaal in paniek als ik haar oppak. Vanochtend ging ze zelfs stampen. Ik heb haar na de operatie een paar keer moeten oppakken ivm medicijnen en dwangvoeding. Komt dat daardoor? Of komt het omdat haar hormonen niet meer in haar lijf zitten? Zal dit overgaan? Ik vind het zo zielig! Eerst maakte ze een hele happy indruk en vond ze het echt heel leuk bij ons en nu veel minder lijkt het wel :(


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan inderdaad komen doordat jullie haar medicijnen hebben gegeven. Dan trekt het wel bij. Heb nig nooit gehoord dat een konijn blijvend schuw is geworden door castratie.

Om haar echt gelukkig te maken kun je eens nadenken over een soortgenootje. Het zijn immers groepsdieren die echt een maatje nodig hebben. :)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij 1 van onze voedsters was dat ook zo, die bleef tot 3 weken na castratie knorrig en boos terwijl ze ontzettend lief was voor de operatie. Uiteindelijk is dit helemaal bijgetrokken en is ze weer knuffelig. Ze kunnen wel blijvend veranderen door de operatie, heb hier nog niet gemerkt dat dat negatief uitpakte maar het kan wel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze voedster is vorige week Maandag gecastreerd en die begint nu pas weer een beetje normaal te doen.Zij was ook erg stil en toch wat angstig.Dan word gelukkig al minder.Ze is ook wat afstandelijker naar haar broer ons rammetje terwijl ze eerder toch closer waren dan nu.Ik denk dat er een hoop gebeurd met zo'n konijnenlijfje door de narcose en de castratie en dat heeft tijd nodig om weer tot rust te komen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan ook zeker wel blijvend zijn hoor. Mijn twee zusjes zijn qua karakter na de sterilisatie compleet omgedraaid. De bange, kleine achtervolger is nu echt een klein krengetje. En het nieuwsgierige, ondernemende dametje is nu heel bang en onzeker. Het hoeft dus niet en kan met bovenstaande tips goedkomen, maar biedt geen garantie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou haar de komende tijd veel uit de hand gaan voeren, zodat ze weer een vertrouwd gevoel bij je krijgt.

Dat heb ik ook gedaan meeerder keren per dag even wat lekkers brengen en dan gelijk een aaitje over haar bolletje.Als ze eerder zo lief was komt het vast wel terug.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor jullie reacties! Ik ga idd een maatje voor haar halen over een tijdje. Hebben jullie nog tips qua goede konijnenopvangen/asielen in de buurt van Maarssen? En zijn er nog dingen waar ik op moet letten behalve natuurlijk dat het tijdens de koppeling klikt? Een gecastreerde ram is de beste optie toch? Ik denk dat ik het niet direct nu moet doen, want ze is pas sinds kort naar ons verhuisd, toen een zware operatie gehad en als ik nu direct een maatje voor haar haal is het misschien te veel allemaal in korte tijd. Dus ik denk ergens begin september. En denken jullie dat dit (positief) van invloed zal zijn op haar gedrag? Niet voor mezelf, maar vooral voor haar. Wil dat ze weer happy is :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .