Ga naar inhoud

groente geven.


ricksem

Aanbevolen berichten

Een krop andijvie kun je prima een week bewaren. Soms is de andijvie wat slap en dan doe ik een laagje water onderin de zak en zet de andijvie rechtop in de koelkast met de stronk in het water en dan is het de volgende dag weer lekker vers en fris.

Iedere dag een paar blaadjes eraf halen en geven.

Ook witlof kun je gewoon in de koelkast bewaren, iedere dag een paar blaadjes. Komkommer blijft ook lang goed, iedere dag een plakje per konijn werkt prima.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kijk altijd wat er in de aanbieding in. Hebben 3 supermarkten in de buurt dus er zit altijd wel wat tussen.


Komkommers bewaar ik in de voorraadkast en de aangebroken komkommers gaan in een apart vakje in de koelkast. Witlof gaat ook meteen de koelkast in in hetzelfde vak. Andijvie is te groot en leg ik meestal los in de keuken. Het is toch zo op. Van de broccoli eten we zelf helemaal op, behalve de stronk. Die versnijd ik in blokjes en verdeel ik over 2 of 3 dagen. Daarna zijn ze gekrompen. Gaat ook allemaal in de koelkast.


 


Komt erop neer dat ik een apart vakje in de koelkast heb voor de aangebroken groente. Al het andere ligt in de voorraadkast.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef gedroogde groentes die je kan kopen hier in de webshop.Mijn beide konijnen verdragen groente heel slecht en krijgen er altijd plakpoep van.Gras verdragen ze gek genoeg wel.En een mini stukje appel gaat ook wel,maar bv 1 postzegel witlof geeft al natte ontlasting.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze nog nooit witlof hebben gekregen zou ik beginnen met 1 blaadje samen.

Als je geen verandering ziet in de ontlasting kan je steeds wat meer geven.

En wissel groente zo nu en dan af of geef bijv 2 verschillende soorten. Wel bij nieuwe groenten weer even rustig aan doen en de ontlasting in de gaten houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Kan allemaal, maar wel opletten met sla. Daar zit veel vocht in en krijgen ze sneller diarree van. In wortel zit veel suiker, dus daarvan mogen ze niet zo veel. 


Goede groenten zijn bijvoorbeeld andijvie, witlof, wortelloof, paprika, etc. etc. Je kunt ook zelf kruiden kweken. Heb vanalles staan, zoals; citroenmelisse, munt, peterselie, basilicum, rozemarijn, etc.  waar ik regelmatig wat vanaf pluk. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie in de supermarkt ook regelmatig mensen die een bos wortelen pakken en dan het loof eraf halen en in de bak terug leggen. Geef mij dat!!! De nijnen doen er een moord voor. Vraag voor mijn part ook aan je buren of ze bepaalde dingen niet weg willen gooien maar even bij je aanbellen als ze broccoli hebben gegeten en de stronk weg willen gooien. Ik zeg maar wat. Onze buren hebben voor de kids een groentetuintje gemaakt, (leuk man, zelf groenten kweken en vervolgens vreten ze het niet...) dus dat wordt dan aan ons gegeven. Bedankt!


Zakken groente pak ik wel eens als ze in de bak liggen waar dingen over datum gaan. Hop, zak leegkiepen in de ren, klaar. Soms best wel makkelijk ;-)


Zet in de tuin (of op je balkon) bakken met kruiden, citroenmelisse e.d. groeit als een gek en dat vinden ze lekker!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .