Ga naar inhoud

Dubbele dosis panacur


Annemieke601

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik moet weten welk effect een dubbele dosis panacur heeft op een konijn. Ik kan het nergens terug vinden. Mijn konijn is overleden aan E.C., mijn dierenarts schreef panacur voor en gaf aan 2x per dag. Toen ik thuis kwam en gestart was al een aantal dagen zag ik ineens dat er op het doosje 1 streepje per 2 kg staat. Ik heb al die tijd de dubbele dosis gegeven. Normaal doe je 10 dagen met de panacur en ik heb er 5 dagen mee gedaan, toen overleed ze.

Ik weet dat het niet veel zin meer heeft, maar ik moet weten of dit effect heeft gehad. Ik kan niks terug vinden in de bijsluiter, de dierenarts gaf aan dat het niet geeft, maar zegt dit misschien voor mij? Hebben jullie ervaring met overdosis panacur? Daarbij geef ik mijn andere konijnen nu preventief panacur, nu de goede dosis, ik wil sowieso weten welke bijwerkingen het heeft want dit staat niet aangegeven in de bijsluiter.

 

Kunnen jullie mijn vragen beantwoorden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees het inderdaad wel vaker dat er een dubbele dosis gegeven wordt. Zelf heb ik bij 2 konijnen met EC enkele dosis gegeven en die reageerden beide helemaal niet op de Panacur en ik vraag me dus juist het tegenovergestelde af, had ik geen dubbele dosis moeten geven, zou ik dat de volgende keer (die ik nooit hoop mee te maken) nog moeten doen? Je blijft altijd met vragen zitten, wat als, was dit of dat niet beter geweest, etc. Maar zolang er geen onderzoek naar gedaan wordt zullen we het nooit weten denk ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben alleen bekend met Panacur in ML vorm.  1 streepje per 2 kg zegt mij dus niet zoveel. 


Dubbele dosis wordt inderdaad vaker voorgeschreven bij heftige EC gevallen. 


 


Wat ik op Wilhelminapark over de bijwerkingen vind is het volgende:


 



 


 


We hebben diverse konijnen gedurende meer dan 5 jaar dagelijks Panacur laten geven. Als we dan jaren later bloed onderzoek uitvoeren dan zien we geen afwijkingen in het bloedbeeld! Er wordt wel eens aangegeven dat Fenbendazol bloed aanmaak of beenmergdepressie kan geven. Echter dit is het geval bij Albendazol en niet bij Fenbebdazol, Panacur is veilig, gedurende maanden of zelfs jaren te geven!
Link naar reactie
Delen op andere sites

bij mijn konijn gaf ik ook altijd een dubbele dosis, Hij heeft het zelfs vaker gehad, en ikzelf geloof juist dat die dubbele dosis hem erbovenop geholpen heeft. Hij is er uiteindelijk rond de 14 jaar oud mee geworden en zijn overlijden had niks met de panacure of ec te maken. Dus ik ben van mening de dubbele dosis echt niet de rede geweest zal zijn. 

Je hebt gedaan wat je kon, en ga jezelf niet schuldig voelen, de dubbele dosis zal echt de rede niet zijn, soms heb je gewoon pech, vooral bij een rot ziekte  ziekte als ec. 

sterkte nog, 

groetjes Leoni 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ec blijft een rotziekte en het verloop is ook erg onduidelijk. Het ene konijn huppelt in no time weer rond en de ander houdt restklachten over of redt het helaas niet. En wat ik hier zo allemaal lees: ook vaak beginnen de klachten heelanders dan andere konijnen. De een krijgt een scheef hoofd, de ander draait rondjes, weer een wordt incontinent, etc. Logisch eigenlijk, want het is een parasiet in de hersenen en het ligt er natuurlijk aan waar deze uitbreekt.

Ik denk dat zowel de dierenarts en jij er alles aan hebben gedaan, maar dat je konijn te zwak was of al te ver heen en daar begin je helaas niets mee.

Heel veel sterkte met het verlies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .