Ga naar inhoud

Critters Choice Chocolate Drops... wtf?


ShinLi

Aanbevolen berichten

Afgelopen week nieuwe SS besteld bij een webshop genaamd Topdierenshop. En krijg ik twee zakjes Critters Choice Chocolate Drops 'gratis' erbij als 'cadeautje'. Ik bestudeer het en kijk naar de ingrediënten lijst en wat sketched mijn verbazing, er blijkt ook echt 'chocolade' in te zitten als ingrediënt. WTF? 


 


Dit zou toch niet eens op de markt mogen worden gebracht? We weten allemaal dat de meeste dieren in meer of mindere mate niet over chocolade kunnen, en gezond is het al helemaal niet. Heb het geproeft en er zit letterlijk een chocolade smaak aan. Of de ingredientenlijst klopt voor geen meter (erg summier met alleen Wheat Flour, Chocolate, Vegetable fat, Surcrose') en de analyse is Protein 14,5%, Oils & Fat 6,8% Fibre 0.9% en Ash 2,1%


 


Heb niet heel veel verstand van voedingsstoffen, maar ergens klopt er hier iets niet lijkt mij? Want waar is de analyse van de suikers... er zit toch Sucrose in? Dat is gewoon tafelsuiker. Dit zou toch niet mogen :s


 


20150529_141253_zpswxnjppz8.jpg


 


20150529_141304_zpsue0h92k8.jpg


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar dit zijn geen yoghurt snoepjes maar chocolade. En ik geef het zowieso niet, maar m'n klomp brak gewoon toen ik dit binnenkreeg. Natuurlijk gaat het de prullenbak in en blijft het ver bij mijn konijnen weg. Het gaat mij puur om het punt dat hier niks van lijkt te kloppen kwa ingrediënten/analyse en of dit uberhaupt wel verkocht zou mogen worden als er echt chocolade in zit. Mij verbaast het dat zoiets ergens 'goedgekeurd' wordt.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Knaagstenen worden goedgekeurd, gemengd voer, yoghurtsnoepjes van hetzelfde merk, ik sta er niet van te kijken.

Verstandig dat je het niet geeft in ieder geval

Link naar reactie
Delen op andere sites

als ik de ingrediënten lijst goed begrijp is het gewoon een goedkope chocolade reep in stukjes gebroken x) je kan het zelf op eten? Ik las laatst ook een artikel over dat je soms best een stukje chocola aan je paard kan geven. Mensen zijn gek. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .