Ga naar inhoud

SPROEIEN af te leren?


Reneebee

Aanbevolen berichten

Hoi iedereen, 


 


Ik heb hier over al eerder een topic gestart, maar het blijft een probleem: sproeien. 


Poef (gecastreerd mannetje) is al 2 jaar bij ons. Het eerste jaar alleen, na een jaar een vriendinnetje er bij: Fluf (gecastreerd vrouwtje).


 


Sinds Fluf er is is Poef een soort sproeimachine geworden. Ook zindelijk zijn is te veel gevraagd voor beide nijntjes. 


Is er iets wat ik kan doen om het sproeien te stoppen?


Eerst dachten we dat het kwam omdat Fluf nieuw was. Maar het is gewoon nooit opgehouden; het lijkt zelfs erger te worden. 


Elke ochtend begin ik de dag met stofzuigen, dweilen en de plinten meubels en muren afnemen. 's Avonds kan ik dit weer doen. 


Intussen ben ik er een beetje klaar mee. 


We hadden het idee om een buitenhok te maken. In onze kleine stadstuin is het net haalbaar om een hok/ren van een kleine 2m2 te maken. Dat betekend dat ze toch elke dag even los moeten in de tuin om de benen te strekken. Nu komen ze ook dagelijks even in de tuin, maar je raad het al: ik kan elke keer de tegels en tuinmeubels boenen na zon speelkwartiertje.


 


Mijn man en ik zitten er nu serieus over te denken om de konijntjes weg te doen vanwege dit probleem. Ik vind het ook zielig om alleen Fluf weg te doen (omdat hij het voor haar komst nooit deed) want dan zijn ze allebei alleen...


Ik wil echt zeker weten of er geen andere optie is. Zijn er hormoonbehandelingen voor konijnen? Een dierenfluisteraar *-) speciale kruiden waarvan hij rustiger word? iets anders?!


 


Please ik hoop dat iemand een goede tip heeft


  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou gewoon eens contact opnemen met iemand met veel ervaring op het gebied van konijnen.

Er zijn ook mensen die bijv blachbloesem therapie toepassen , blijkt bij veel problemen ingezet te kunnen worden.

Ik weet niet of dat dit bij dit specifieke probleem ook zo is.

Verder kan ik geen zinnig advies geven helaas.

Ik hoop dat je een oplossing vindt , want het zou wel heel sneu zijn om ze hierom te moeten herplaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, Poef was altijd zindelijk. Ik heb hem dit aangeleerd door steeds alle keutels in de bak te doen / ruimte steeds groter te maken enz.


Ook nu veeg ik de keutels op en doe ze in hun bak. Plassen doen ze wel netjes op de bak. Als het alleen de keutels zou zijn zou het ook niet erg zijn, alleen stofzuigen 2x per dag. Maar het gaat echt om het sproeien...


Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnen sproeien ter afbakening van territorium en uit opwinding. Dat is gedrag dat in de genen van een konijn zit, en eigenlijk denk ik dat dit niet af te leren is.


Ik geloof daarom niet in trainingen en bachbloesem feestjes, en denk dat je je erbij neer moet leggen dat dit natuurlijk gedrag is.


Heel vervelend natuurlijk, zeker als je daardoor je dieren weg zou willen doen. Dieren zijn nou eenmaal geen mensen en zullen niet begrijpen dat het in of rond het huis van een mens netjes moet blijven ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .