Ga naar inhoud

ook hier blaaszand...


Karina

Aanbevolen berichten

Sinds ongeveer afgelopen weekend viel me op dat Nijn her en der in het hok kleine plasjes had gelaten. Ze is bijna zeven jaar maar vol energie. Ze eet goed (Selective 4+, witlof, kruiden en veel hooi) en zit sinds het plots overlijden van haar vriendje drie weken geleden alleen in afwachting van de ram die ik komende vrijdag ga halen. Ze drinkt sinds afgelopen weekend meer en is dus ook meer gaan plassen. Ik vertrouwde het vanavond na een paar twijfelachtige plasjes niet meer en heb haar op schoot genomen. Bij het masseren van haar buikje voelde ik een zachte bobbel die ik eerst nooit heb gevoeld. Bij het masseren werd het warm en er kwam een behoorlijke hoeveelheid blaaszand uit. Aangezien mijn ram een half jaar geleden hetzelfde probleem had en ik van hem nog sulfatrim in huis heb heb ik haar dit nu gegeven in combinatie met carprofen drops tegen de pijn. Sindsdien ligt ze en is ze nieg gevoelig voor het lekkers dat ik aanbied. Pijn natuurlijk. Behalve dat ik haar eetgedrag in de gaten ga houden, hebben jullie nog tips? Morgen ga ik in ieder geval even mijn da bellen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Christaaa, ik ben niet iemand met nul ervaring met konijnen. Ik heb dit gepost nadat ik het ontdekt heb. Vanzelfsprekend snap ik dat ik niet moet wachten. Ik heb hier alleen een dierenarts die geen verstand heeft van konijnen en heb alleen vertrouwen in mijn da in mijn oude woonplaats. Vandaar dat ik "voor het geval dat" spullen in huis heb. Dat weet hij ook. Nijn heeft net weer wat hooi gegeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sulfatrim is een vrij pittige antibiotica die de darmen extra belast volgens mij?

Ik zou eens een foto laten maken, kijken in hoeverre de blaas gevuld zit met het zand en dan kijken hoe dat aan te pakken. 

 

Hier een konijn met blaaszand/blaasgruis die niet behandeld wordt met antibiotica aangezien het bij hem chronisch is. Ik zorg gewoon dat hij meer drinkt en dat zijn blaas dus meer gespoeld wordt. 
Ook heeft hij pilletjes op basis van chinese kruiden die erg goed werken bij het afvoeren van die rotzooi uit de blaas. 
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt Sonja. Sulfatrim is vrij pittig. Daarom ga ik, inderdaad Sharon, morgen contact opnemen met Rutger. Sinds ik met Snuf hier in Venlo een onderschatte diagnose en ook nog verkeerde medicijnen kreeg ben ik terug bij hem. Nijn eet inmiddels (alleen) flinke plukken hooi en heeft goed gedronken. Rest hoeft ze nog niet. jij zat bij Vossendijk toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zitten in zuid-limburg. Ook in Noord-brabant niet eentje echt dichtbij. Venlo-Dukenburg is ongeveer 45 minuten. Lang ja, maar voordat ik geen goede da dichterbij heb kan ik niet anders. Ik heb wel het voordeel dat er nu iemand werkt die hier uit de buurt komt maar daar wil ik ook niet meteen misbruik van maken.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

En, heb je al contact gehad met de praktijk?


Wat zeiden ze?


 


Ik zit idd nog altijd bij de VossenHOF (niet dijk ;) en Rutger en Ilse hebben sinds een paar maanden haar praktijk erbij.


Mijn dierenarts werkt nu als het ware vóór hen en is er nog altijd 2 avonden per week en de vrijdag.


Misschien handig om te weten voor de toekomst, je weet nooit. (dat je bijv. bij navraag wel op dat adres nog bij ze terecht kunt en het jouw dan beter uitkomt.)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik zag t later ook in de lijst van dierenartsen. Verwarde het even met de studentenbunker waar mijn man heeft gewoond.

Ik heb niet met Rutger gebeld. Via een bb-lid uit de buurt ben ik in Blerick beland. Even weer spannend met een nieuwe dierenarts. Ze hebben de buik gevoeld. De blaas was zo goed als leeg. Een urineonderzoek was dus niet meteen mogelijk. Wel voelde ze bij een nier een soort van bult. We hebben een rontgenfoto gemaakt en er is ook een second opinion gevraagd bij een dierenarts in Horst. De gevoelde bult was hierop niet te zien, daarvoor is het contrast te slecht. Echter zijn blaasstenen wel uitgesloten. De blaas zag er eigenlijk netjes uit zelfs. Wel zaten er drie plekjes waarvan ze nieg konden zeggen wat het was. twee ervan zitten op een horizontale lijn onder de nieren aan elke kant een. Het zou kunnen zijn dat het een stuk weefsel is van de eileiders die dan wel gezakt zijn na de castratie. De derde zit ergens onderaan rechts van de blaas. Wat het is wisten ze niet. Daarom ga ik morgen naar Horst voor een echo. In de hoop dat daar iets meer uitkomt.

Dan heeft ze ook nog wormen in de ontlasting. Daarvoor behandel ik haar nu en ze krijgt carprofen. Eens zien wat ik morgen hoor...pff

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geholpen door Noortje. Morgen in Horst krijg ik iemand die gespecialiseerd is dus dat is fijn. Morgen zitten ze vol maar moet morgenvroeg bellen of er een gaatje is. Ik vond het erg prettig in Blerick. Ze konden me ook tips geven over een calciumarm dieet. Voelde gewoon goed. Nu duimen dat er morgen niks geks is.

ze begon thuis meteen hooi te eten. Heeft net witlof gegeten. Geen brokjes meer sinds gisteren helaas, maar ze eet. Ze ligt nu uitgeput languit van al dat onderzoek. Even rusten, morgen verder.

Vraag is alleen, hoe sluit ik eventueel ec uit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo... Nijn is in de klniek. Erg prettig daar en een goede intake gehad. Nijn wordt onder loep genomen door voelen buik en dus een echo. Hopelijk komt er niets akeligs uit... ze dacht ook aan eventuele ec. Mijn gedachten gaan daar ook naar uit en ze krijgt al panacur. Einde van de middag wordt ik gebeld. Even een paar spannende uurtjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nijn is net thuis . Helemaal languit ligt ze te beven in haar hok. Arme Nijn... ze hebben nogmaals een foto gemaakt, aangezien daar de techniek beter is. Ook is er uitgebreid naar de echo gekeken. Het ziet ernaar uit dat ik heg blaaszand zo goed als er helemaal uit heb gekregen woensdag. Bij het plagen tijdens de echo dwarrelde er niets op. Wel zat er nog een heel licht stipje in de blaas. Misschien een kleine kristal. Voor een steen was die te onduidelijk. De bult in haar maagstreek die ook gevoelig was bij het voelen leek op de echo op een verstopping. Ze is ook flink in de rui geweest. Dat verklaart ook de pijn bij het voelen. Een tumor konden ze niet uitsluiten, maar werd in eerste instantie niet aan gedacht. Ze krijgt nu metacam in combinatie met cisaral voor de verstopping en om de blaas tot rust te brengen. Daarnaast krijgt ze een kuur van 14 dagen fenbendazole drops tegen de wormen. EC zat ze na het zien van de foto en de echo niet meer aan te denken. De bal in haar darmen, en de combinatie dat er weinig ontlasting achter die bal zat, is nu even hoofdzaak. Ook nu de blaas en blaaswand er zo rustig uitzien lijkt dat nieg meer de boosdoener. Het zand kan iets eenmaligs zijn geweest. Ik ga in ieder geval kijken om haar minder calcium binnen te laten krijgen. Hoofdzaak is nu eerst dat ze weer goed eet en keutelt...en natuurlijk dat ze weer thuis is ☺

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze ligt nog steeds en heeft behalve wat sprietjes hooi twee hapjes witlof gegeten. Zojuist heeft ze wel flink gedronken, maar meer niet. Echt balen. De stress van vanmiddag heeft niet veel goeds gedaan. Aangezien ze vanmorgen carprofen heeft gehad en ik nu metacam moet gebruiken ( zou beter bij haar werken) mag ik pas morgen weer pijnstilling geven. Beide mogen namelijk niet op een dag vanwege de bijwerking. Ze zit duidelijk niet lekker in haar vel. Voor ik naar bed ga dus bijvoeren, mede omdat ze gisteren en vandaag al niet veel heeft gegeten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb haar net recovery gegeven. Ik heb alleen geen idee hoeveel ze hiervan mag? Ze heeft net geplast en gekeuteld, maar ze zit er nu erg ziek bij. ze wil even niet . Dat wordt vannacht opstaan... die darmen moeten echt aan de gang nu.

Diagnose is helder Sharon. Nu het beter worden nog. Ik zou vandaag een vriendje adopteren, daar hadden we zo naar uit gekeken. Alles is nu weer zo onzeker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wakker worden en niet meer kunnen slapen, wie kent het niet.

Ik ben even naar Nijn gaan kijken. In tegenstelling tot gisteravond had ze warme oortopjes, deze waren voor ik ging slapen echt koud. Ze zat wel enorm te knarsetanden. Nijn heeft inie-minie witlof gegeten en minikeutels gelegd. Er werkt wel iets, maar niet optimaal. Aangezien ze gisteravond geen metacam mocht (bij onderzoek injectie pijnstilling gekregen) en ze nu continu knarste zojuist de metacam gegeven in combinatie met wat dwangvoer en cisaral. Ook haar buik even zacht gemasseerd. Deze voelde best gespannen aan. De da gaf aan dat dit ook met de echo zo was en kan ook door de stress komen.

Ze heeft wel weer pit. Nijn heeft altijd de neiging om in mijn nek te springen als ze het ergens niet mee eens is en krabt even flink. Fijn, nu mag dat . Ze heeft inmiddels wat hooi gegeten en zit nu aan de witlof. Alles wat erin gaat...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .