Ga naar inhoud

Zelf kruiden/planten drogen


Gast

Aanbevolen berichten

Zijn er hier mensen die zelf hun kruiden drogen, en hoe dan?


 


Ik heb een hoop distels liggen nu, die ik al een week in een bak heb liggen om te drogen, eigenlijk aan de lucht zeg maar. Ik vraag me alleen wat dingen af:


 


- Is deze manier van drogen goed? (aan de lucht, in een bak)


- Wanneer weet je of iets voldoende droog is? Bij verschillende planten, moet het echt kurkdroog zijn? Ik ken alleen de verpakte kruiden eigenlijk


- Welke planten/kruiden kun je drogen? 


- Hoe lang moet zoiets liggen?


 


 


Zeker voor van de winter lijkt me dat wel fijn, dan kan ik ze wat meer verschillende dingen geven dan alleen witlof en andijvie :P


Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan het beter ophangen, in kleine bossen, de toppen omlaag (op zijn kop dus), en dan ergens droog en uit de zon. In een bak ligt het allemaal op elkaar en gaat het waarschijnlijk schimmelen. Gewoon een maand of wat laten hangen. Het moet inderdaad kurkdroog zijn voor je het gaat opslaan. Opslaan in een doos, jutezak oid, iets wat kan ademen.


 


Eigenlijk kan je alle planten en kruiden wel drogen. Het beste kan je ze plukken zodra 's ochtends vroeg de dauw opgedroogd is. Zeker niet na regen als alles nat is.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah, oke. Hier thuis vinden ze ophangen geen goed idee dus dat is jammer.. Als het in zo'n krat met gaten verspreid ligt en los van elkaar is dat zeker niet genoeg?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of het gaat werken in zo'n krat, ik denk dat het er dik in zit dat het geen succes wordt maar als je geen andere opties hebt, tsja... Het belangrijkste is toch dat het aan alle kanten aan de lucht blootgesteld wordt. Waarom vinden ze ophangen geen goed idee? Het hoeft niet in de huiskamer of zo hè, kan goed op zolder, onder een afdakje, in de schuur, plekken waar je er geen last van hebt. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ bob, die had ik al gevonden, heb daar alleen even het geld niet voor.. https://www.factoryprices.nl/product/clatronic-dr2751-droogautomaat-152023.html?hc_location=ufi


 


@ Lonja, ik ook niet, heb er nu distels in liggen die ik iedere dag 2 keer opschud en verleg enzo, en dat gaat toch best goed.


Ik weet het niet, staat niet netjes ofzo? Ik zou het op zich onder het afdakje kunnen hangen, dat kan ik wel even vragen.


 


Een stuk net eroverheen spannen, over die krat, en daar dan alles opleggen, zou dat geen idee zijn?


 


Heb even een foto gemaakt..


 


o73vbr.jpg


 


Het ligt nu even wat aan de kant, er ligt vers voor wat ik straks nog moet geven. Normaal ligt het door de hele krat, los van elkaar. Op de bodem zitten ook gaten


Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh ja zo'n net erover zou inderdaad wel een goed idee zijn en dan zoveel mogelijk uitspreiden. Ik heb ook wel eens op de traliekooi die in de schuur stond kranten gelegd en daar paardebloemblad op uitgespreid, dat werkte ook wel.

Als je het onder een afdak kan hangen dan is het al prima. Beetje aan de zijkant dan heeft niemand er last van :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ahh, nu jij over een binnenooi begint heb ik een goed idee!!


Ik heb nog een bovenkant staatn van zo'n kooi. Die over die krat heen (zodat die stevig staat), planten in bosjes samen, en aan die bovenkant hangen! 


Sommige dingen kan ik dan ook proberen te drogen in die krat, met bijv een stuk net eroverheen. Twee vliegen in een klap, is dat traliegedoe ook gelijk weg


 


Thanks!


Link naar reactie
Delen op andere sites

De kooi is een beetje gammel, het is ten slotte alleen de buitenkant, als ik hem op de krat zet staat ie steviger. Het waait hier nogal, ook onder het afdak. Wel minder dan daarbuiten, maar goed. Krat is ook niet zo hoog gelukkig

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .