Ga naar inhoud

Konijn fel vermagerd


Marie2000

Aanbevolen berichten

Uit je verhaal is niet op te maken of er goed gegeten wordt. Is er alleen met een kijker in de bek gekeken of heeft ze daarvoor ook een roesje gehad om er zeker van te zijn dat alle kiezen geen haakjes hebben?


 


Zou eens in de gaten houden of ze meer of minder eet dan normaal en het zelfde met drinken, is dat meer of juist minder.


Aan de hand daarvan kom je misschien iets verder in welke richting je het zou moeten zoeken. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Echt inderdaad zo snel mogelijk mee naar de dierenarts, sluit me aan bij wat de anderen zeggen. Toch binnenstebuiten keren en als er echt niets afwijkends gevonden wordt zou ik eventueel nog denken om een behandeling te starten tegen E. Cuniculi. Misschien ook een idee om haar goed warm binnen te houden.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zit binnen. 


Ze eet heel veel, dat is het vreemdste. Ze is goed actief. 


 


We gaan morgen bloed laten trekken voor EC te kunnen uitsluiten.


Ja gebit heeft dierenarts onder narcose gekeken, we dachten dat het een ram was maar blijkt een voedster te zijn :D 


Link naar reactie
Delen op andere sites

EC kun je haast niet uitsluiten via een bloedtest. Een heel groot gedeelte van de konijnen is drager van EC, dus een bloedtest voor EC is eigenlijk weggegooid geld. Als je ook maar enigszins het vermoeden hebt dat het EC zou kunnen zijn kun je het beste gewoon direct beginnen met de behandeling.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel eten kan ook duiden op een te snelle stofwisseling, waardoor je gaat denken aan de schildklier of iets anders wat een hormonale onbalans geeft.


Op E.C. inzetten met de benodigde medicatie, ja waarom zou je dat eigenlijk niet doen. Hoe sneller je erbij bent met E.C. hoe groter de kans dat je het onder controle krijgt.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .