Ga naar inhoud

plassen en poepen


de Ruiter

Aanbevolen berichten

Help! 


Wij hebben vorig jaar maart twee Franse langoren gekocht. Het zijn zusjes en ze zijn dol op elkaar. 


Mijn vriend heeft een fantastisch hok voor ze gemaakt. Boven het  (afsluitbare) slaapgedeelte en plas gedeelte en beneden een grote ren. Als wij thuis zijn lopen ze of in de tuin of rondom het hok waar mijn vriend ook nog speciaal een hek om heen heeft gemaakt. 


Beide konijnen waren redelijk zindelijk maar sinds een aantal weken plassen en poepen ze alleen nog maar in de ren. Ik heb al meerdere dingen geprobeerd: weg halen als ze het niet zien, geur verwijderen met water en azijn (heb ik ergens gelezen)etc.


Ik heb nu bedacht om de ren dicht te laten. Vandaag kunnen ze alleen dus vanuit het slaaphok naar buiten springen en weer terug. De plasbak heb ik wel goed gevuld met hun eigen geur. Zou dit helpen? 


Heeft er iemand anders nog tips voor mij? 


 


Groetjes


 


M. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een bak in de ren zetten waar ze hun behoeften kunnen doen.

Dat zou inderdaad een simpele oplossing kunnen zijn. Is je ren overdekt (in de zin van droog)? Anders wordt het alweer wat minder praktisch, alhoewel ikzelf ook bij 1 ren een droog hoekje heb gemaakt met 2 pvc-golfplaatjes en daar een wc heb gezet. Bij mij hebben ze ook meerdere wc's. Op de plekken waar ze veel keutelen/plassen zet ik een wc neer. Soms wisselen ze ook opeens van plek waar ze keutelen/plassen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anders lijkt het me goed je ren te overdekken (ik had er even niet bij stil gestaan dat die wellicht niet overdekt is ;)), het leest nu alsof ze wat krap opgesloten worden en voor 2 fransozen van formaat lijkt me dat geen oplossing, ook niet omdat het 2 dames zijn en je waarschijnlijk graag wil dat ze zo vredig met elkaar om blijven gaan.


De meeste konijnen bepalen zelf waar ze hun behoeften doen, als je daar in mee gaat heb je ze misschien zo weer zindelijk. Het helpt ook nog wel eens een hooiruif boven de bak te hangen. Succes.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb me erbij neergelegd dat mijn konijnen niet meer zindelijk zijn... Overal staan bakken, ik heb ook alles geprobeerd. Die van mij zijn hun zindelijkheid kwijt geraakt met ouder worden en koppeling. Dus ik borstel elke dag de keutels op en leg ze in de poepbak. Al een jaar lang :-P 


Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb me er nog niet bij neergelegd maar hier gaat het ook die kant op. buiten vindt ik dat niet zo'n ramp maar binnen wel dus ik denk dat ze volgend jaar lekker buiten blijven ook in de winter. hier ook maanden bezig  geweest met toiletjes, plas ernaast opruimen en erin doen enz maar hoewel er veel het toilet in gaat gaat er ook gewoon veel niet in. niet ideaal maarja het zijn geen robots helaas.. succes, hoop dat het met jou wel lukt:) althans met je konijnen


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .