Ga naar inhoud

Raar oogje


JufLaura

Aanbevolen berichten

Hoi iedereen,


 


Vandaag kwam ik bij mijn konijnen en zag ik allemaal plukjes haar liggen. Wat bleek; een van mijn voedsters was in de andere ren gekomen. De dames hebben toen elkaar ontdaan van wat haar, niet super ernstig en het voedstertje dat 'ontsnapt' was zat ook weer terug in haar eigen ren. Heel vreemd. Alles goed gecontroleerd en ervoor gezorgd dat dit niet nog eens kan gebeuren. Meteen beide dames op wondjes gecontroleerd en toen zag ik bij Mitzy een klein beetje bloed onder haar oogje bij haar snorharen.


Had haar oogje bekeken maar zag er niets aan.


Een uurtje later ging ik wat groenvoer geven en toen zag ik dat haar oogje traande. Ze kneep het ook een beetje dicht.


Meteen opgezocht wat ik kon doen en het een beetje schoon gedept met afgekoeld gekookt water.


Toen ik enkele uurtjes later weer ging kijken zag ik dat er wat witte vloeistof onder haar oogje zat. Ook dit weer weg gedept met afgekoeld gekookt water. Aangezien ze gewoon at en zich niet heel vreemd gedroeg dacht ik dat het wel oke was.


Nu kom ik er net bij en nu zie ik in haar oogje een soort rood velletje, ik durf er niet goed aan te zitten maar weet niet of het een wondje is of een stukje huid wat los heeft gelaten.


Ik denk dat mijn voedster haar flink heeft gekrabd maar weet nu even niet wat ik moet doen.


Heb het ook weer schoon gedept.


Ik heb haar ook even in de gaten gehouden. Ze eet gewoon, is actief, wast zichzelf en reageert alert op mijn stem.


 


Wat zouden jullie doen? Ik wil het nu ieder uur controleren en als het erger wordt misschien morgen even de dierenarts bellen.


Tips zijn welkom!


 


Groetjes Laura


 


 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik zou naar de dierenarts gaan om zeker te zijn dat ze geen wondje in/op het oog heeft. Ogen zijn zo gevoelig voor infecties. Ik zou zelf geen dingen doen in het oog eerlijk gezegd. Wel zou ik controleren of ik iets van een wondje kan vinden buiten het oog, want het is natuurlijk ook niet onmogelijk dat het vanaf een andere plek in het oogje loopt. Als er een vreemde stof in het oog loopt (in dit geval bloed) dan vind ik knijpen/tranen om dat er weer uit te krijgen niet zo gek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .