Ga naar inhoud

korstjes op oren


Zomer88

Aanbevolen berichten

hallo allemaal!


 


junior heeft geregeld (misschien wel altijd) kortjes op zijn oren (de behaarde kant). het zit niet helemaal onder ofzo, is niet vochtig of echt open of vies oid. we zien hem regelmatig schoonmaken en vroegen ons af of hij geen jeuk had. Toen ik keek zag ik dus wat kleine korstjes, je voelt het ook.


 


eerder zijn we al naar de DA geweest heirvoor en hebben we creme gekregen. maar ik heb geen idee of het gebruikelijk is of dat het kwaad kan oid. ik wil ook niet blijven smeren als dat niet nodig is.


 


iemand ervaring/tips?


Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat als je huisarts het je gegeven heeft, je er van uit mag gaan dat het niet kwalijk is voor je konijn.


 


De oorzaak kan heel veel verschillende zijn. Zo kan hij zich overmatig krabben of bijten, dat weer op parasieten als vlooien zou kunnen wijzen. Of, als  hij niet alleen zit, zou het ook door zijn maatje kunnen komen. Of het zou door schimmels kunnen komen.


 


Het kan ook nog door hormonen kunnen komen. Hoe het precies zit weet ik ook niet maar onze voedster had veel kale plekken op haar oren en we konden dit niet ongedaan krijgen. We hadden al besloten om het wel in de gaten te houden maar ja, dan maar zo te houden. Als de nijn er geen last van had, hoefde wij er ook geen last van te hebben. Later besloten we haar toch te castreren en sindsdien heeft ze goed behaarde oren. Volgens de dieren arts kwam dit achteraf gezien toch door de hormonen.


 


sterkte in ieder geval.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Modwain.. bedankt voor de reactie. ik bedoelde of deze plekjes normaal zijn en geen kwaad kunnen. De zalf zal idd wel prima zijn maar als het niet nodig is is het op meerdere vlakken zonde. het kan zijn dat het net als bij mensen gewoon oneffenheden zijn die komen en gaan. ik zal het nog wel eens vragen als ik er ben.


 


het zijn geen kale plekken en je ziet het ook eigenlijk helemaal niet als je er niet echt bovenop zit. ik vergelijk het met een korstje van een pukkeltje op je gezicht. volgens mij heeft hij er geen last van, hij maakt wel vaak zijn oren schoon, vaker als zazu maar die heeft ook kortere oren waardoor ze er minder makkelijk zelf bij kan.. haha


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Hoi Zomer88,

 
Ik ben nieuw op het forum en zag jouw bericht. Mijn konijn heeft ook kleine bultjes aan de binnenkant van zijn oren, maar lijkt er geen last van te hebben. Ik vroeg me af of ze hetzelfde waren, aangezien jouw omschrijving overeenkomt. Ik wilde voor de zekerheid na het weekend contact opnemen met de DA, maar misschien heb je nog tips. Ik heb een foto toegevoegd van hoe het eruit ziet.

http://www.bunnybunch.nl/forums/gallery/album/285-hangoortje/


 
Groetjes,
 
Hangoortje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .