Ga naar inhoud

Heeft mijn konijn myxomatose?


080509

Aanbevolen berichten

Ik zag net dat mijn konijn rood en een beetje gezwollen was rondom de ogen en toen ik hem inspecteerde zag ik dat zijn anus ook wat gezwollen was. Ook heeft hij een beginnend klein kaal vlekje op zijn neus en piept hij regelmatig met ademhalen, ik weet alleen niet zeker of dat door myxomatose komt of door wat anders, maar het zijn er wel symptomen van.


 


Ik zal wat foto's erbij zetten, dan kunnen jullie oordelen.


 


gallery_19302_234_144614.jpggallery_19302_234_551051.jpggallery_19302_234_268548.jpg


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben bij de dierenarts geweest. Ze kan nu niet oordelen of het myxomatose is en denkt in eerste instantie aan een oogontsteking/traanbuisverstopping. Ik heb oogzalf meegekregen en moet nu in de gaten houden of het erger word. Alleen als zijn symptomen erger worden kan er myxomatose vastgesteld worden. Dus voor nu een hele opluchting en hopen dat het bij een oogontsteking blijft!


Link naar reactie
Delen op andere sites

in ieder geval heel goed dat je zo snel naar de DA bent gegaan, moest je dat niet hebben gedaan en ook al was het geen myx, dan had het toch nog slecht kunnen aflopen. ik zou nu gewoon afwachten, stel dat het niet betert, misschien zelfs erger word, zou ik toch de dierenarts verwittigen en eventueel nog eens langs gaan. ik duim in ieder geval heel hard voor je dat het goed komt! dikke knuffels en groetjes!!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Jouw verhaal lijkt wel een beetje op het mijne, Bennie had afgelopen maandag ook ineens rodige oogjes,naar da en dacht dat het geen myx was. 


Volgens hem ook ontsoken oogjes en heb zalf meegekregen, 2 dagen erna terug geweest want voelde 2 bolletjes onder zijn ogen, volgens hem weer geen myx dacht hij want volgens hem had het dan al erger moeten wezen.


Bennie is alleen nogal erg sloom,nu weet ik niet of dit bij hem hoort of dat het door het niet lekker zijn komt want hebben hem pas 3 weken.


Ook is het een franse hangoor dus ook wel wat sulliger.


Heb donderdag ook een injectie gehad en ab mee.


Helemaal nagekeken en vond niks.


Nu zijn de ogen van bennie wel wat slechter als op jouw foto vind ik, wat dikker en beetje slaperig.


Maar idd hopen dat het toch goed is en ze er helemaal doorheen komen wat het ook is.


Het is zo frusterend dat je maar gewoon af moet wachten hoe het zich ontwikkeld.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .