Ga naar inhoud

voerbak en waterfles voor 2 nijnen


babs80

Aanbevolen berichten

Hier eten ze gezamenlijk uit een grote bak/schaal hun biks. Ik heb altijd gevoerd uit 1 bak, er zijn koppels die elkaar bij de bak wegjagen, dan kun je beter 2 bakjes nemen maar dit is gewoon even aankijken. Als ze beide gewoon goed eten kun je ze uit 1 bak voeren, ik neem wel altijd een bak/schaal die groot genoeg is zodat ze niet op elkaars lip hoeven te zitten.


 


Hier ook 1 grote waterbak voor samen. Aan te raden is een zware bak te nemen of iets wat ze niet zomaar om kunnen gooien, veel konijnen vinden een randje of iets dergelijks waar ze de bak aan kunnen optillen al te leuk en dan gooien ze elke keer de bak water om ;)


Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb een voerbakje voor ze alle 2 (ik doe er altijd precies genoeg in voor twee konijnen) en een bakje water. maar in de zomer als het zeer heet is krijgen ze nog een klein waterbakje bij en in de winter als het vriest soms ook zodat ze zeker kunnen drinken gelijk anjo trouwens al zei, moest je bakjes gebruiken voor het water, dan neem je best een verzwaarde (heb ik ook) bij mij stoten ze ook met al het plezier het voer om, dat is wel vervelend omdat er dan veel eten verloren gaat, drm heb ik sinds kort ook een verzwaarde eetbak gekocht, werd heel goed!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net bij zooplus een stenen konijnen voerbak besteld. En een waterflesje wat ik weer van boven af kan vullen zodat ie er niet 2 keer per dag af hoeft. Als ik er meer nodig blijk te zijn kan ik er altijd wat bij bestellen. Maar een stenen hondenbak is ook nog wel een goeie optie. Ik heb er ook een hooibal bij besteld en een wilgentakken bruggetje.


 


Ben ik nu nog iets vergeten op de het hooi en stro en eten na?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou voor de winter een waterbak achter de hand houden evt, zo'n flesje (het tuitje) bevriest meteen als het gaat vriezen, erg onhandig. Water in een bak bevriest natuurlijk ook maar naar mijn ervaring minder snel.

Hier eten ze uit een grote schaal maar soms zijn ze zo lomp dat ze de 'helft' al uit m'n handen stoten voor ik het kan geven en dan eten ze maar al te graag van de grond haha. Er blijft echt geen biksje liggen :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met zn viertjes hebben ze hier twee langwerpige betonnen voerbakken, en twee grote waterbakken. Ik zie ze regelmatig met zn 2 of 3 en tegelijk drinken uit een bak, dat is gezellig blijkbaar. :)

Ik zou 2 flesjes gebruiken, want flesjes kunnen verstopt raken. Dit heb ik een keer gehad, toen hadden ze nogal dorst. Ikzelf zou trouwens voor een extra waterbak kiezen ipv een tweede fles. Dan kunnen ze zelf kiezen wat ze fijner vinden. Vaak ik dit een bakje. :)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Om te voorkomen dat de waterflesjes verstopt raken, doe ik ze eens in de paar maanden in een emmer warm water en een flinke scheut huishoudazijn erdoor. En die laat ik een dag staan. Dan lost de kalk op, dan raken ze minder snel verstopt.

Hier eten ze ook uit een bak, een zware keramieken. Maar ik strooi de biks ook wel eens op de grond, kunnen ze lekker scharrelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voer in de snackballen, uit de hand, of los door het verblijf. Binnen 's avonds een paar brokjes als ik naar boven ga. Water krijgen ze uit een bakje. Buiten een grote hondenbak en binnen een kleinere. Dit ververs ik iedere dag. 


 


Buiten slopen ze de flesjes of spelen ze met de balletjes waardoor de fles binnen no time leeg is. Jillz en Bliksem waren geen flesjes gewend


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een fles hangen voor beiden die na 1 max 2 dagen zo goed als leeg is. 


Vind ik ideaal dan blijft het water er niet te lang in staan, daarom dat ik het op eentje houd.


 


Ik geef hun biks en groenvoer nu gewoon op de grond omdat ze zo hevig zijn en anders altijd op en onder elkaar zitten te eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef mijn nijnen 's ochtends altijd voer uit een bakje,

maar omdat het meestal gejaagd wordt had.

Ik bedacht om de een beneden voer uit mijn hand te geven en de andere boven.

En is de ergste honger dan gestild dan zet ik de vierbak boven.

Het water heeft hier altijd in een fles gezeten, dus daar drinken ze goed uit.

Laatst was ik vergeten om een terracotta schaaltje uit de ren te halen en die nacht was het gaan regenen,

dus dat hele bakje zat vol met regenwater en daar drinken ze nu uit als ze in de ren zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een flesje voor water en een bakje voor biks. Van de winter koop ik pas een tweede waterfles.


Maar soms doe ik ook water in de biksbak. DIe is toch in een halfuur leeg. 


 


Ze krijgen de biks ook vaak ik hun voerbal. Maar Klaver tilt die op en schudt ermee, zodat ze alsnog van de vloer eten.


 


Verder vraag je: 'ben ik iets vergeten?' Ik denk dan aan de toiletbak en houtkorrels voor erin.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Toiletbak heb ik idd ook gekocht alleen de houtkorrels moet ik nog halen. En het hooi en stro maar ik ben nog op zoek naar een boer in de buurt die dat verkoopt per baal. Ik had wel gezien dat dat wel stukken goedkoper is dan bij de winkel. En vandaag nog het voer gekocht! Volgens mij ben ik dan aardig voorzien. Zal van de week nog wat toiletrollen opduiken uit mijn spaaremmertje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .