Ga naar inhoud

ONGEWENST ONGEDIERTE


konijnenlovertje

Aanbevolen berichten

ik zit met een probleem namelijk het zit zo,


ik laat de voerzak met konijnenvoer altijd bij mijn konijntjes in het tuinhuisje staan. ik vind het handig zodat ik niet constant op en af moet lopen om voer te halen maar nu krijg ik de laatste tijd nog al veel (te veel) bezoek van ongedierte, ik heb al verschillende keren muizenstrondjes rond de zak gevonden en heb de muis zelf al ook een stuk of zeven keer gezien. ik heb er eigenlijk niet zo'n problemen mee buiten dat ik heel bang ben dat ze mijn konijnen ziektes kunnen overbrengen en dat zou ik heeeeel erg vinden. ik heb dus daarom  in ieder geval de voerzak dan toch maar meteen naar de garage verplaatst. daar zullen ook wel muizen komen maar dan zitten ze in ieder geval niet bij mij nijntjes. toch zou ik mijn voerzak graag terug in het tuinhuis zetten want nu moet ik dus altijd op en af lopen maar hoe dan? ik wil niet dat mijn nijntjes ziek worden. nu dacht ik misschien aan een voercontainer speciaal voor konijnen maar waar vind ik die zo goedkoop? kan iemand mij helpen?


 


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Muizen kunnen wel ziektes overbrengen, mede daarom is het belangrijk dat ook huiskonijnen ingeënt worden, maar over het algemeen blijven muizen en konijnen meestal weg bij elkaar. Konijnen kunnen muizen namelijk ook aanvallen en zelfs doden. Dat niet elk konijn dit doet weet ik ook. toen we ons mannetje nog alleen hadden lag hij letterlijk 5 centimeter naast een muis die op dat moment brokjes uit zijn bakje mee nam. Maar sinds de voedster hier ook is (zelfde ras), tja, die jaagt ze niet alleen weg, die volgt ze ook.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .