Ga naar inhoud

Blindedarmkeutels laten liggen, geen verandering qua voer


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,


 


De laatste paar weken merkte ik dat mijn konijnen hun bdk meer lieten liggen. Zowel de 4 buiten als de 2 binnen.  Qua voer is er niets veranderd; buiten 100 gram hfst, onbeperkt hooi, flink groenvoer, af en toe iets lekkers (gedroogd fruit). Binnen 50 gram hfst, onbeperkt hooi, groenvoer aan het opbouwen, af en toe iets lekkers (gedroogd fruit, stukje fruit van wat ik zelf at). 


 


Ik ben toen gestopt met groenvoer, omdat ik wilde bekijken of het daaraan lag. Dat veranderde niets. Toen ben ik een week gestopt met biks geven, dus alleen hooi (en water natuurlijk) Daarna ben ik weer op gaan bouwen met 25 gram per dag, staan nu voorzichtig op 50 gram. Dit gaat ook beter, al vond ik gisteren weer wat meer bdk...


 


Waar zou dit aan kunnen liggen? Het weer? Het is dezelfde zak voer als twee maanden geleden, en toen was er niets aan de hand, dus dat zal het niet zijn neem ik aan. Ik vind het ook zo typisch dat het binnen én buiten is. Buiten krijgen ze onkruid, gras, takken, etc vanuit de natuur en binnen vanuit de supermarkt. Verder hetzelfde hooi en voer.


 


///


 


Verder heeft Flip soms last van zijn rechterachterpoot en zijn staart, dat gebied. Als ik die gebieden aanraak trekt ie z'n poot weg. Een tijd terug had hij wel volle anaalklieren, die ik heb schoongemaakt, omdat ik dacht dat het daaraan lag. Nu is het weer gevoelig, geen verdikkingen o.i.d. 


Hij heeft een maand of 1,5 terug wel een week antibiotica gekregen i.v.m. beginnende oorontsteking, misschien een reactie daarop? (m'n moeders hond heeft vaak late reacties op medicatie, die opperde dit. Misschien is het mogelijk.)


Jullie een idee?


 


Dankjewel alvast :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

ons mannetje doet dit ook helaas. Niet altijd maar zeker heel vaak, Hoe oud is je nijntje nu? Bij ons begon het rond de 6 maanden, toen hij redelijk volgroeid was. Onze rammelaar kan niet bij zijn kont, dus hij kan zijn blindedarm ontlasting bijna niet eten.


 


Afvallen kan helpen omdat ze dan wat meer bewegingsruimte hebben. of in ieder geval, bij onze kees is dit zo. en hij weegt maar 1.7 kg dus dat is niet eens heel veel voor een nhd zover als ik weet. De voedster zit op ongeveer 2 kg maar is een stuk langer en flexibeler


Link naar reactie
Delen op andere sites

Flip is één van mijn konijnen :P


Ontlasting na laten kijken is wel verstandig misschien..


 


Welke van de 6, Modwain? Flip zou nu ongeveer 3 zijn (dat wisselt ook steeds wanneer ik het vraag), Ilona en Fiona 2, Gibson iets meer dan een jaar. De twee binnen zijn onbekend.


Ze zijn niet te dik, zelfs wat aan de slanke kant. Krijg het er helaas niet op..


Link naar reactie
Delen op andere sites

@Charita, nee, ik wist en weet het ook nog steeds niet. Het weer misschien? is voor die beestjes ook wennen steeds, 20 graden, 10 graden, 13 graden, 24 graden... 


 


@Modwain, Oh, zo :P Ik weet niet of de bdk van Flip zijn, maar hij is niet te dik dus neem aan dat ie ze gewoon op kan eten.. Ik snapte je vraag niet echt haha, omdat ik dus niet weet wie ze wel of niet opeet.


 


Overigens eten ze ze binnen wel weer netjes op, buiten heb ik de biks en het groenvoer weer opgebouwd en daar kom ik ze nu ook minder tegen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .