Ga naar inhoud

Mijn konijn lijkt ziek, wat moet ik doen?!


Eline4

Aanbevolen berichten

Mijn konijn Sjefke lijkt ziek, hij eet zijn groente niet meer en hij komt niet meer op me af rennen als ik langs loop (wat hij normaal wel altijd doet). Ik heb hem net even opgepakt, normaal maakt hij daar altijd een drama van maar nu was hij heel mak. Hij had allemaal keuteltjes aan zijn kont zitten maar die vielen er gelijk af, ik denk dat hij zich niet meer wast. Ik heb het voor de zekerheid wel schoongemaakt met een lauw doekje. Ik lag de afgelopen 3 dagen ziek op bed dus heeft mijn moeder voor de konijnen gezorgd. Ik denk dat ik het beste nu naar de dierenarts kan gaan maar mijn ouders zijn nu allebei aan het werk en komen pas vanavond terug. Is het wel verstandig om tot morgen te wachten? Zijn vriendin komt trouwens nog wel levendig en gezond over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals Christa al zegt, zeker niet wachten tot morgen, dat kan voor een konijn écht niet als het niet eet en dit klinkt als een ziek konijn.


Probeer ondertussen informatie aan je moeder te vragen of zij het ook al gemerkt had, of het iets aparts gegeten heeft, gekeuteld heeft.... allemaal informatie die je aan de dierenarts kunt geven als je gaat.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Is de dierenarts zo ver weg dan?

Ik ben laatst ook met een konijn in transportbox onder de arm naar de dierenarts gefietst. Maar het is hier misschien 10 minuten fietsen.

En als het echt moet komt mijn vader ook nog wel van zijn werk, maargoed dat kan niet bij iedere baan natuurlijk.

Zou inderdaad wel even met de dierenarts bellen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was helaas toch te laat, hij is er niet meer... Ik zag dat hij heel erg achteruit ging, dus had ik mijn moeder gebelt zodat ze eerder naar huis kon komen. Toen ze thuiskwam was hij er niet meer :(. Mijn moeder zei dat hij gisteren nog wel at, vanmorgen had ze pas het idee dat er wat mis was. Ik ben nu echt helemaal van slag. Met mijn andere konijn gaat het wel goed maar ik houd haar voor de zekerheid toch goed in de gaten. Ik voel me echt schuldig, ook tegenover de opvang waar hij vandaan komt want wij hebben hem pas 3 maanden geleden geadopteerd en nu moeten we weer langskomen voor een nieuw konijn... Ik heb geen idee wat de doodsoorzaak is, mijn vader geeft ze wel altijd redelijk veel bamboe omdat we daar een plaag van hebben in de tuin, kunnen we dat misschien beter niet meer doen? Ik baal echt dat hij weg is, het was zo'n lief beestje...

Link naar reactie
Delen op andere sites

heel veel sterkte en gecondoleerd.. 


 


helaas, als een konijn stopt met eten kan het ineens heel snel gaan. Meestal is er al iets aan de hand voor ze stopt met eten, maar dat is niet altijd duidelijk.


Daarom proberen we altijd zo veel mogelijk tijd met onze nijnen door de brengen, dan kunnen we beter zien wat hun gedrag is en sneller merken als iets niet helemaal in orde is. Want dan zie je dit. Als onze kees bijvoorbeeld een langere tijd niet geaaid wilt worden of onze jasmine juist wel onbeperkt geaaid wordt omdat ze niet weg wilt lopen, dan gaan we ons wel zorgen maken omdat dit niet standaard is voor hun gedrag. Konijnen doen altijd goed  hun best om niet te laten merken dat er iets aan de hand is totdat het bijna te laat is. Stoppen met eten is hier een heel goed voorbeeld van, helaas.


 


hoewel het vreselijk is voor je konijn en voor jou dat dit gebeurd is, neem het  jezelf niet kwalijk, je kan niet meer doen dan je best


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .