Ga naar inhoud

Zonnebloemen


asti

Aanbevolen berichten

Hoi allen,


 


In de voedingslijst staat "zonnebloembladeren" bij zonnebloemen... ik neem aan dat dit de groene bladeren aan de steel zijn. Mogen ze niks van de kop hebben (gele blaadjes, straks de pitjes) en de stengels? Stengels lijken me toch niet zo anders dan de bladeren eigenlijk. Straks als de bloemen uitgebloeid zijn is het een leuke snack anders.


 


Heb de soort 'Henri Wilde'... kan'm enorm aanraden, per stengel stuk of vijf bloemen, heb zooooveel hommels in de tuin nu, geweldig om te zien.


 


 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je ze zelf kweekt is het volledig veilig en mogen ze alle onderdelen eten.


Als je ze koopt zijn ze behandeld met chemische middelen, en zou ik ze niet geven. Eigenlijk hetzelfde als met rozen. Uit eigen tuin (mits onbespoten) veilig, uit de winkel niet geven.


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jee wat fijn, ik heb tien zonnebloemen staan van bijna drie meter lang. Vorig jaar heb ik met de stelen ervan bijenhotels gemaakt. Helaas hebben er geen bijen eitjes in gelegd dus dit jaar zijn ze voor de konijnen. Moeten ze hieraan wennen eigenlijk, dus beginnen met een postzegelformaat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Evee... ah goed om te weten. Staat dat er eigenlijk bij ergens, in het voedingsstuk? Want dat geldt ook voor naaldbomen geloof ik he? Misschien een idee om daar een paragraafje over toe te voegen, dat er wat mitsen en maren bij zitten qua advies? Eventueel voetnootje ofzo, kan je gewoon een sterretje bij de betreffende planten zetten.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is misschien een idee al lijkt het me op zich wel logisch, het is algemeen bekend dat er heel erg veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt bij de kweek van snijbloemen en er zit bij de supermarkt ook zo'n sticker op met 'niet geschikt voor consumptie'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .