Ga naar inhoud

Flappie ziek, dwangvoeren


Ainariel

Aanbevolen berichten

Flappie, mijn logeerkonijn, moet gedwangvoerd worden. Ik heb een zakje Recovery van Supreme Science meegekregen, maar er staat geen gebruiksaanwijzing op. Iemand enig idee hoeveel water ik moet toevoegen aan een zakje van 20 gram?


 


Ze had wat verhoging en ik kwam precies op tijd. Paar uurtjes later en haar darmen zouden stilliggen. Ik moet verder nog wortelhapje voeren.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel. Ze zat heel gehoorzaam alles op te zuigen, net een baby dat aan een speen zit te knabbelen. Geen moeilijk konijn gelukkig. ;) Over een uurtje weer de volgende ronde. Als ze de helft heeft opgegeten, hoef ik er vannacht niet uit, anders wel. Dus ze gaat haar best maar even doen. ;) Wortelhapje wilde ze niet oplikken, dus die ging ook in het spuitje. Ik heb voor de zekerheid ook nog perenhapje gehaald, omdat ik Aniek en Dollie er wel eens over heb gehoord. Alles om Flap aan het eten te krijgen.


 


Ik moest haar in haar hokje laten tussendoor, zodat ze lekker rustig zit.


 


En nog even een vraag: zouden jullie de baasjes waarschuwen? Die zitten in Duitsland op de camping en ik ben bang dat het daar een hysterische familie gaat worden. Moeder en kinderen zijn nl stapel op hun wipneusje.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hadden niks afgesproken, want laconiek als we waren dachten we dat het wel goed zou komen. ;) Kreeg een dank je terug en hij dacht ook dat t wss de overgang is. 


 


Ik heb de tweede dosis er al in en ze begint nu te stribbelen. Ik pak haar dus mooi in een handdoek. Ik heb wortelhapje op een bordje gedaan in haar hok (2 theelepeltjes). Even checken of ze dat uit zichzelf eet. Ik hoop dat ik het goed doe, want ze smeert er wel de omgeving onder (inclusief haar verpleegster). Ik prop m tussen de tandjes door en spuit dan voorzichtig wat en dan zie ik haar tongetje bewegen. Ze kauwt af en toe op het spuitje.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei Flappie was dus toch wel echt een beetje ziek.

Gelukkig dat je toch maar naar de dierenarts bent gegaan. Het is zo lastig in te schatten als je een konijn niet goed kent.

Je kan het spuitje ook aan de zijkant in het bekje doen, dan hoef je niet 'door' de tandjes heen.

Beterschap gewenst!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net een filmpje van Bunnybunch gezien en de volgende keer maar even zo. Ik zit er nl ook onder door die viespeuk. :P


 


Ja ik vertrouwde het zelf ook niet echt en toen de assistent begon over dwangvoeren, dacht ik echt: ho even. Straks heeft Flap een verstopping. Nou wil ik dat jullie kijken. Ze heeft inmiddels al wel wat binnen gehad hoor, als er wat in het bekje zit, sabbelt ze het wel op.


 


Als je zelf niet zoveel ervaring hebt met zieke konijnen vind ik dat je niet zelf moet gaan lopen dokteren. Dus dan idd maar even dierenarts. ;) Ik heb het zelf geprobeerd met lekkere dingen aanbieden maar ik begon m te knijpen en toen Christa zei: zou je de dierenarts niet bellen trok me dat wel over de streep. Want mijn man zei: ze moet gewoon ff wennen. Intuitie zei dat dat wel kon wezen maar dat het wel lang duurde.


 


Zo maar es ff kijken of mevrouw de wortelhap bliefde. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk door de stress niet willen eten. En haar darmen werken nu minder omdat ze dus niet wil eten. Ze liggen niet stil. De dierenarts snapte het wel van mij. Hij raadt ook altijd aan om beperkt te voeren en niet constant de bakken vol te hebben. Want dan heb je er minder zicht op. Maar ik moet dat nu in deze situatie wel doen, maar dan wel zo dat ik kan zien of Flap gegeten heeft.


 


Ze heeft geen gas. Waarschijnlijk de autorit, van binnen naar buiten in een vreemde omgeving en ineens allerlei vreemde geluidjes teveel stress gehad. Het is niet heet in haar hok. Die staat zodanig dat er nauwelijks zon op staat en hij is aan de bovenkant geisoleerd. Het is (vergeleken met de buitenlucht) koel in het hok. Het is een dubbelhok wat we ooit hebben meegenomen van een koppel konijnen. En voor 1 konijn is het groot zat.


 


Flap heeft ook wat verhoging. Het was geen koorts. Ze heeft daar ook een prikje gehad (ontstekingsremmer geloof ik? Ik kreeg zoveel info dat ik al best veel vergeten ben).


Link naar reactie
Delen op andere sites

Vannacht zijn we rond half 3 wakker gestampt door Flap. Ze wilde aandacht...  8-)  Maar even geknuffeld en tegen gekletst en toen mijn bed weer in.


 


Net haar eerste dwangvoer van vandaag weer gegeven, ze had honger en werkte erg goed mee. Ik heb het spuitje zelfs voor de tweede keer moeten vullen (niet elke keer vol hoor). Het laatste beetje bliefde ze niet dus heb ik dat eenmaal in haar hok op haar pootjes gedaan. Ik hoorde dat konijnen een hekel hebben aan vieze pootjes en dat ze dat snel schoonlikt. Het eerste zakje voer is nu op. Met een uurtje breek ik een nieuw zakje aan.


 


Nieuwe aardbeiblaadjes erin (die vindt ze echt ongelooflijk lekker). Brokjesbak mee geschud en nu maar hopen dat Flap gaat denken: laat ik es wat brokjes gaan eten (of een volle wortel). Anders zit ik aan het eind van de week ook nog met haakjes...


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop het maar. Eerste keer dat er een konijn komt logeren. Gaan we dus maar even niet meer doen. In ieder geval niet met Flap, die kan niet tegen de stress denk ik. Daar moeten ze voor de volgende keer toch een oppas aan huis voor zoeken vrees ik.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Qua eten niet. Ik vind 1 aardbeiblaadje eten hetzelfde. Qua karakter wel. Ze durft nu wel wat harder tegen te stribbelen. Altijd wel een goed teken geloof ik, want als ze alles zich maar laten welgevallen is dat niet goed. En net vulde ik spuitje 2 en kwam ze uit de handdoek kruipen. Ze is echt ontzettend nieuwsgierig. En nog steeds aanhankelijk (ik vind dat best gek, Pluis haat me nog steeds). 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .