Ga naar inhoud

Alweer haakjes, of toch iets anders?


femmeke

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik zit echt in dubio ik snap er niks van. Ik ben 16 dagen geleden bij de DA geweest met Otje omdat ze niet at, gister avond heeft ze gewoon der portie groentes gedeeltelijk gegeten, ze heeft nog wat hooi geknabbeld en de ochtend portie biks van gister gingen er ook gewoon in. Alleen toen het tijd was voor mij om naar bed te gaan wou ze geen rozijn en kroop ze overal achter weg. Biks moest ze ook niks van weten. Natuurlijk gelijk alarmbellen want dat is niet goed. Ik heb het een uurtje aangekeken maar nog steeds niks en ze werd steeds wat suffer. In deze tijd waren ze al verhuist naar de slaapkamer waar het wat koeler is. Otje bij me gepakt wat naar mijn gevoel te soepel ging en gelijk cisaral en carprofen gegeven. Dwangvoer heb ik gelaten omdat ik weet dat ze ander half uur van te voor wel nog gegeten had.

Vanmorgen wou ze nog niks hebben, dus heb ik verse dwangvoerpap gemaakt die er smakelijk in ging en ze kauwde er nog wat op. Vervolgens is ze zich nu aan het wassen, kan ze weer dingen slopen en heeft ze voorzichtig twee rozijntjes gehad, ze lijkt ook weer wat opgeknapt. Ik kijk t nu dus even aan of ze dadelijk zelfstandig gaat eten en wat ze gaat eten.

Nu dus mijn vraag, dierenarts bel ik sowieso als ze niet snel weer helemaal zichzelf is en zelf gaat eten. Maar kunnen het weer haakjes zijn? Ze zijn 16 dagen geleden verwijderd en heb nooit mee gemaakt dat het zo snel verloopt. Gas is het naar mijn idee ook niet, ze heeft geen harde buik of rare gasbobbels in der buik en de darmpjes klinken verder normaal, zijn niet stil maar ook niet luidruchtig dus gewoon normaal hoorbaar als je je oor tegen het buikje begraaft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat dacht ik eerst dus ook maar gister viel het hier eigenlijk best mee, had ik het eerder wat voor eergister gevonden. Ze hebben extra veel groentes gehad afgelopen dagen bovenop hun gewone maaltijdjes om te zorgen dat ze wat meer vocht binnen zouden krijgen en dat is allemaal gewoon op gegaan. Vind het echt heel apart.

Zul je net zien he... Zit ik met de telefoon in de aanslag om de dierenarts te bellen gaat madam lekker brokjes en andijvie zitten vreten... *zucht* geen idee wat het geweest is maar ik ga der wel even goed in de gaten houden.

Viel me overigens wel op dat ze het laatste uur heel veel bdk's heeft zitten eten meer dan normaal. Is misschien niks maar is me nog nooit zo opgevallen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

16 dagen is wel heel snel hoor. Heeft de dierenarts alles goed kunnen verwijderen? Als het echt nu alweer haakjes zijn zou ik overwegen kiezen te laten trekken. Maar dat moet je wel met je dierenarts overleggen. Elke 2 weken onder verdoving om de kiezen te slijpen lijkt mij namelijk ook geen oplossing.


 


Misschien heeft ze bijvoorbeeld wat gas in haar darmpjes gehad waardoor ze niet at. Of gewoon last van de warmte. Hou haar goed in de gaten en bij twijfel gewoon langs de dierenarts gaan. Wel fijn dat ze weer brokjes en andijvie heeft gegeten!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik vond 16 dagen ook al erg snel. Maar ze heeft verder gewoon gegeten. Kan niet zeggen dat ze super goed gegeten heeft maar dat hebben ze beide niet en dat zal denk ik ook wel met het weer te maken hebben.

Hoop dat het een beetje gas ofzo was. Merk nu iig niet meer aan der dat er iets aan de hand is gelukkig :)

En inderdaad, heb al met de DA besloten dat wanneer de haakjes te snel terug blijven komen er een foto gemaakt wordt om te kijken of het beter is de kiezen te laten trekken. Dat staat sowieso al vast maar zolang het nog te doen is (1x in de drie maanden) kijken we het nog even aan.

Bedankt iig:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

En Otje eet normaal gesproken wel hooi? Ik heb gehoord op Facebook dat het kan voorkomen dat ze in no time haakjes kunnen ontwikkelen als ze geen hooi eten.


Wel balen zeg! Als het elke 2 weken zo is, dan is kiezen trekken denk ik wel verstandiger. Is gewoon zielig (en voor jou ook niet te doen, financieel zal het wel erg uit de hand lopen en emotioneel is het ook best zwaar als je haar iedere keer onder narcose moet laten).


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja normaal wel, vandaag nog niet heel veel zien doen, maar ik zie wel dat er gegeten is. Sinds de eerste haakjes behandeling is ze zelfs naar mijn idee meer hooi gaan eten, helemaal sinds ik sinds vorige maand kruidenhooi met wilde rozen heb.

DA denkt ook niet dat het aan de voeding zal liggen, binnenkort toch maar eens fototje maken om te kijken hoe scheef het staat.

Om de twee weken is ook echt geen doen, bij een konijntje jaren terug hebben we toen hij elke maand terug moest de kiezen laten trekken daarna heeft ie nog mooi ruim ander half jaar geleefd totdat ie een longontsteking kreeg die fataal was. Als het bij Otje zo snel opvolgend gaat zijn dan overweeg ik het zeker om te laten trekken maar ligt er natuurlijk wel aan of dat zin heeft. Voor haar is het ook echt niet leuk, ze houd wel van lekker knuffelen en tuttelen met mij, maar wel wanneer zij er zin in heeft en niet omdat ze zich niet goed voelt en ik steeds met der moet slepen. Vind het ook zo rot om der zo te zien, lijkt gewoon niks van mijn kleine meisje over als ze zich niet lekker voelt, zijn toch mijn kindjes en dat doet je echt veel als die zich niet goed voelen.

Financieel is het inderdaad geen leuk grapje ondertussen meer. Heb het zeker voor der over en ik heb het geluk dat ik zo goed kan samenwerken met mijn DA dat ze nu nog niet onder narcose is geweest en we met zn tweeen iedere keer de haakjes hebben kunnen verwijderen. Maar het blijft steeds een vervelende uitgave. Ik weet dat men zegt dat onder narcose beter gekeken kan worden, en dat zegt mijn DA zelf ook maar hij weigert om een beestje onder narcose te brengen als ze niet fit zijn. Tot nu toe dus steeds gewerkt met ik houd der vast en hou der rustig terwijl de DA zijn werk doet. En iedere keer de afspraak gaat ze met een dag niet zelf eten dan bel je en gaan we der wel onder narcose bekijken. Maar tot nu toe is het iedere keer goed gegaan ze houd zich ook erg goed als de DA in der bekje bezig is, ik denk dat ze toch ook wel weet dat het voor der eigen beter is.

Pfff als ik er zo over nadenk ga ik me steeds meer zorgen maken moet ik niet doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje wat balen dat Otje niet zo best eet/at. Mijn konijntje moest ook regelmatig onder narcose vanwege haakjes met name aan 1 kies omdat deze scheef stond, die was zonder foto te zien. De dierenarts had toen eens zijn kiezen een heel stuk ingekort en daardoor kon ik een half jaar weg blijven met hem.

16 dagen en weer haakjes is niet onmogelijk maar meestal gaan ze dan langzaam slechter eten. Meestal als ze ineens stoppen of in een hoekje gaan zitten is het toch maag/darm problemen.

Hopelijk was dit het voor haar... En jou!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@laura, aan otje merk ik vrij weinig met betrekking tot eten en haakjes, ze stopt gewoon ineens. Wel valt het op dat ze niet direct op de portie groenten komt aangestormd maar 5 minuten later zit ze er wel aan. Brokken gaan er wel nog gewoon in en van het oop op het andere moment stopt ze gewoon. Daarom ook al 2x vergist, denken dat het weer een gasaanval was maar bleek de kiesjes.

@domino: ze krijgen SS met afentoe als traktatie beaphar care +. Ook gelijk mijn maatstaaf, als ze behandeld is en de care+ wordt weer gegeten dan weet ik dat het goed zit omdat care+ flink wat harder is dan de SS.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke, ik had namelijk vorig jaar ook een konijn met regelmatig haakjes, op den duur moest ze iedere maand onder zeil om te worden geholpen. Toen ben ik overgestapt op Trovet. En toen hoefde het om de 2 maanden. Ook heb ik meer positieve ervaringen gelezen hier op het forum over Trovet.


 


Ze vonden het ook erg lekker. Misschien is dat nog een idee voor je om te proberen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben even aan het inlezen op trovet maar er staat bij ingrediënten zaden (lupinen) ik dacht dat lupine slecht was voor konijnen?

Phoe ze hebben wel veel van dat voer nodig trouwens... Ze krijgen nu 30 gram oer dag dat zou met trovet 50-70 gram moeten zijn.

Ik ga het iig wel even vergelijken met ss:) bedankt voor de tip. Zou alleen wel op de lange termijn moeten heb nog zeker 3 kilo ss staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah op die manier! Hoe doe je dat eigenlijk? Calciumarm dieet. Ik heb er hier ook een die dat moet. Dus speciale brokkken besteld, speciaal hooi..... maar in zijn blaas bleef evenveel gruis zitten en hij vond het absoluut niet lekker... geef hem nu spa water ipv keaanwater. Maar verder weet ik het niet meer.n

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou aller eerst een update ik heb de boosdoener gevonden... Mevrouw heeft wat last van een verstopping. Lijkt erop dat ze er aardig door heen komt, lag wel 1 keutel in de bak waarvan ik me kan voorstellen dat dat pijn gedaan heeft. Dus maar even paar dagen beetje laxeermiddel dat werkt nog het beste tegen ruiverstoppingen. En ik heb der gister avond ook eindelijk even fatsoenlijk kunnen plukken en kammen. Dus jippie! Lijkt ook stukken beter weer te gaan vandaag :)

@domino, hier was vooral de overstap naar spa de beste verandering. Sinds dien geen gruis meer bij Otje, en Tos zn plasjes zijn er ook op vooruit gegaan inzovere dat kan met een aangeboren nierafwijking. Verder ben ik alle groentes afgegaan die ze al kregen maar dat zijn voornamelijk al calciumarme groentes en dan uitzoeken wat daar Nog meer bij kan. Zo krijgen ze nog maar heeel afentoe een blaadje basilicum want daar zit veel calcium in, wortelloof is ook voor afentoe en spinazie bevat ook veel calcium maar dat lusten ze toch niet. Verder briefje mee gekregen van de DA en van daaruit verder gaan samenstellen. Hooi heb ik nu eventjes niet zo naar gekeken omdat Otje vanwege de haakjes dus wat meer hooi moest eten. En daarnaast doen ze het hier prima op heel weinig biks en lekker veel groentes. Ik denk dat dat ook wel flink geholpen heeft. Tis denk ik vooral zoeken naar wat werkt. Mijn DA heeft het nog over vet care van supreme gehad maar zolang het goed gaat op deze manier houden we het hier bij :)

@ainariel, ah thanks ik zal even kijken hoe dat zit :) ik heb de care+ vooral als traktatie en meestal wordt deze brok ook eerder gegeten bij ziekte en herstel dan de SS. Ze ruiken natuurlijk ook veel lekkerder dan SS :P maar als blijkt dat care+ beter voor haakjes is kan ik dat ook overwegen net als de trovet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .