Ga naar inhoud

dieet?


*jwoww&gumbie*

Aanbevolen berichten

Alleen biks is veel beter dan gemengd zo krijgen ze in iedergeval alle voedingsstoffen binnen.

hier krijgen ze onbeperkt hooi, 50-75 gr biks (2 konijnen van ong. 2 kilo), standaard elke dag zo'n 70 gr witlof en zo'n 70 gr andijvie, en daarbij nog 3-5 andere groentes die per week verschillen. Deze week krijgen ze er 3-4 blaadjes sla bij, een stuk wortel, 1/6 komkommer, een paar radijsjes en tamme kastanje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier krijgen ze naast hooi, idd ook alleen biks, ieder hun eigen merk...soms snoepen ze wel van elkaar maar Bert vindt zijn SS brok heerlijk terwijl onze Teddydwerg Saartje een simpele brok heeft maar dat vind zij het lekkerst. Saartje kan slecht tegen groenvoer, ze raakt direct aan de plakpoep ( wat met een teddy niet fijn is) dus krijgen ze alleen smorgens ieder een damschijfje winterwortel en af en toe zo'n knabbeltje van de Action. Op deze manier blijven ze mooi op gewicht en heb ik geen dunne ontlasting aan mijn nijntjes.

Dus hooi is hier echt de hoofdmaaltijd.

Groet Diana

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier een beetje ScienceSelective biks, (15 tot 17,5 gram per kilo lichaamsgewicht) hooi natuurlijk en in de zomer juist voornamelijk groenvoer bestaande uit planten.

Verschilt dus wel of het zomer of winter is, in de winter veel hooi en een beetje groente uit de supermarkt, in de zomer een paar kilo verschillende planten, grassen en wat kruiden voor 10 kilo aan konijnen. Denk zo'n 3 à 400 gram groen per kilo konijn. Dan verder nog altijd wilgentakken voor de bast.

Fruit en wortel of zo eigenlijk nooit. Heel zelden althans. Snoep / krabbeltjes helemaal niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben altijd onbeperkt hooi in het hok liggen, dat is dus eigenlijk het hoofdvoer! Voor de vitaminen krijgen ze ieder ong. 25 gram biks. Met groenvoer zijn we een beetje aan het opbouwen maar ze krijgen nu zo'n 3 blaadjes andijvie per konijn. Een heeel heeel af en toe krijgen ze een knaagstick. Ook hebben we nog van die snoepjes. let daarmee wel op, zoek de goeie uit want de meeste zijn niet heel goed, ik geef ze puur zodat de tandjes een beetje afslijten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .