Ga naar inhoud

standaard dwangvoeding mee na sterilisatie?


FHMuis

Aanbevolen berichten

Hey,


 


Standaard dwangvoeding mee? Dat is apart.


Toen ik mijn Pluis liet steriliseren, zei de dierenarts dat ik pas moest dwangvoeren als ze na een X aantal uur niet zelf ging eten.


En dan moest 't gewoon een potje babyvoeding zijn. Dat volstond al volgens hem.


 


Pluis ging inderdaad niet zelf eten, en toen ben ik voor madam wortels gaan koken, pureren en dat uit een spuitje gegeven.


En zo ook met SS brokken, even de hamer erop tot je gruis hebt, ietsje water erbij tot je een smeuïg papje hebt en hoppakee.


 


Dus speciaal dwangvoer van een dierenarts? Ik zou me er niet al te druk om maken eigenlijk  :wink2:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het ook meegekregen. Hartstikke fijn juist! Heb je het nu niet nodig, dan misschien wel een andere keer. De ene voedster herstelt ook sneller dan de ander. Venco en Klene hier waren echte zielepietjes, heb hen werkelijk moeten dwangvoeren later die dag. Dag erna kwam het wat op gang bij hen zelf. Britt daarentegen at al direct weer wat ze lekker vind (en das bij haar veel!). Bij haar heb ik het niet meegekregen omdat ik nog had liggen thuis. En achteraf ook niet nodig gehad. Nee, das echt geen drama dat je dat meekrijgt hoor. Zolang je inderdaad zelf maar niet te vroeg gaat beginnen ermee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het wel een keer bij Amadeüs meegekregen (gekocht) toen hij EC had, maar dat was niet  bij mijn eigen dierenarts, dat was bij het dierenziekenhuis. En het was toen echt van ontzettend groot belang.


En die zakjes zaten toen trouwens best wel dicht op de datum.


 


Maar Deeskuh88 heeft wel een punt dat het handig is om in huis te hebben, want er kan zo iets met je nijn zijn en er is niet altijd tijd om worteltjes te koken  :wink2:


Link naar reactie
Delen op andere sites

ik kreeg het ook uit voorzorg mee, hartstikke fijn juist inderdaad... anders zou je savonds weer terug moeten om wat te halen mocht er wat zijn. En gespecialiseerd dwangvoer lijkt me ook veel beter dan zo'n babyprutje vol suikers met amper vezels. Sowieso is het op z'n minst handig zo'n spuitje mee te krijgen, dan kan je ook zelf van biks een papje maken eventueel.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties. Ik ben niet helemaal duidelijk. Het is dwangvoeding van 20 euro, vind ik best veel. Spuitjes heb ik altijd wel in huis. Dwangvoeding ook, al is hij nu over datum en heb ik een nieuw zakje besteld bij bunnybin, maar dat is wel een heel klein zakje.

Ik vind het namelijk nogal een bedrag: dikke 20 euro, terwijl het lijkt me toch niet helemaal zeker is of je het gaat gebruiken. Dan volstaat een kleiner zakje toch ook lijkt me.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm, das aardig prijzig ja. Ik kreeg bij mijn da dezelfde zakjes als die te bestellen zijn, voor iets meer per zakje. Meende rond de 8 euro. 20 is wel heel veel. Dan zou ik idd zeggen dat je zelf al hebt. Iets over datum kan trouwens geen kwaad, niet al te veel natuurlijk. Het is immers gedroogd poeder, kan weinig aan bederven. Gaat wel iets in kwaliteit achteruit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .