Ga naar inhoud

Kan ik willekeurig hooisoort geven?


MoppeDroppie

Aanbevolen berichten

Ik krijg over 3 dagen mijn  konijntjes :yipi: .


Nu had ik de vraag of ik mijn konijnen eerst moet laten wennen aan een ander hooimerk; bij voer moet je het oude voer en het nieuwe voer langzaam omzetten naar het nieuwe voer i.v.m. bactieriën die het voer moeten afbreken. 


 


Ze krijgen nu het hooi van Hope Farms en wilde zelf kijken naar een iets goedkoper alternatief of hooi balen van een boer.


Deze zijn vaak groot en niet heel duur in verhouding tot verpakt hooi die je in de dierenwinkel vindt.


 


Kun je trouwens paarden hooi aan konijnen voeren? En dan heb ik het echt over grofstengelig hooi


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het maagdarm-kanaal van paarden en konijnen komt erg overeen. Zoals paarden geen kuilgras (koeienkuil) mogen (vanwege het enorme eiwitgehalte) is dit ook slecht voor konijnen, dus ik zie niet in waarom konijnen (als logische redenatie) geen paardenhooi zouden mogen. Ik denk dat ze het zelfs best lekker gaan vinden! Voor zover ik begrijp/weet is hooi gewoon hooi. In tegenstelling tot brokjes en alles kan je hooi gewoon gelijk geven en rustig overschakelen op verschillende soorten hooi als de konijnen iets niet willen eten. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik haal het hooi bij minstens drie verschillende winkels, net waar het zo uitkomt en ze heten het allemaal. Soms ligt het wel een beetje aan de specifieke snit of ze het lekkerder vinden dan een ander pak.. maar nee, ze eten het gewoon allemaal en ook afwisselend, dus niet afbouwen/opbouwen met een ander merk ofzo.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .