Ga naar inhoud

Konijn dikker voeren


Laniboekje

Aanbevolen berichten

Ha,

Zoals jullie weten heb ik vier konijnen. Twee koppels. Een koppel heb ik uit een verwaarloosde situatie gehaald zo een twee jaar terug. Het langoortje genaamd Daxter is altijd een zorgennijntje geweest. Blind aan beide ogen vanwege ontstekingen die nooit behandeld zijn geweest, sorehocks, slechte vacht en noem het maar op.

De laatste paar weken vind ik Dax weer wat mager. Ze eet en drinkt wel goed en ook de ontlasting is verder prima. Ze heeft altijd al wat moeite gehad om wat bij te blijven zeg maar. Haar zusje waarmee ze zit is inmiddels helemaal opgeknapt en kerngezond. Niets meer van de verwaarlozing te merken.

Ik wil Dax dus iets meer gaan bijvoeren zonder dat Jak (haar zusje) er van mee gaat eten want die is prima op gewicht.

Vorig jaar ben ik naar de DA geweest en deze had wat dwangvoeding meegegeven. Zijn er andere manieren dat ik haar bij kan voeren zonder meteen weer naar de DA te moeten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ewrtenvlokken zijn bijv. behoorlijke dikmakers of een extra stukje wortel, wat extra biks (wel opletten dat ze de bdk's niet laat liggen) fruit ed. Allemaal dingen waar ze dikker van word en je niet voor naar de da hoeft. Als je haar gewoon bijvoert uit je hand of even apart zet van haar zusje in een (nood)hok kan ze rustig haar extra portie eten zonder dat zusje lief mee eet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erwtenvlokken, dat is een goede. Heb de konijnen nu los en heb haar even apart gehouden met een extra bakje biks, extra groenvoer en hooi. Ze zit lekker te knabbelen, die zal wel denken dat ze jarig is, hihi.

Moet mijzelf wel aanleren haar iets vaker te controleren. De nijnen lopen hier eigenlijk altijd los. 'S ochtends gooien we de hokken open, krijgen ze eten en vers water. Zo op het oog zien ze er allemaal prima uit en binken ze door de tuin, prima. Wij gaan weer ons ding doen. Maar gisteren had vriend even een knuffelmomentje met Dax en toen viel het ineens zo op. Toch even haar wat vaker controleren op ongemakken, ze heeft de extra aandacht altijd wel even nodig mijn arme nijnenmeid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het apart voeren is wel een goede, als je ze normaal eten geeft en er verder niet bewust op let kan het dan niet zijn dat het zusje gewoon meer eet van hun gezamenlijke portie? Misschien is het wel niet zo maar ik probeer ff mee te denken. 
Ze is al eens onderzocht door een DA of ze geen wormen o.i.d. heeft en daardoor afvalt of er iets anders medisch kan zijn?

Gelukkig eet ze goed als je haar zo wat extra voert, hopelijk komt ze snel wat bij, beterschap!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Nog even een update. Dax is weer wat beter op gewicht :) Gewoon haar lekker wat bijgevoerd en verwend. Nog steeds blijft ze altijd wat kwakkelen maar dan is het nu in ieder geval geen wandelend skelet meer.


 


Onszelf ook aangeleerd om haar iedere ochtend toch even aan te halen, kunnen we gelijk even voelen. Daar ze blind is vindt ze aanrakingen wel eng maar gisteren lag ze lekker languit in het zonnetje in de tuin, we zijn er even bij gaan zitten, tegen haar praten en rustig aaien. Ze bleef zowaar heerlijk liggen, droppie.


Vacht is ook weer wat aangegroeid. Zusje vond het een goed idee om vacht van Dax te gaan plukken. Ach, ze zag er uit.. Net een punker. Maar ook die fase is weer voorbij.


 


Moet binnenkort wel weer even haar achterpoten in de soda weken. Ze kan zichzelf niet zo goed schoonhouden en dus moet ik wat meer aandacht aan haar pootjes besteden om sorehocks te voorkomen. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .